Foton

Målningar

3D-grafik

Märklin

Målningar och lite kalligrafi

Under årens lopp har jag till och från försökt lära mig måla. Är tyvärr inte särskilt uthållig så det har blivit sådär en målning vart tredje år, ungefär.

Den teknik jag nästan bara provat är olja. Önskar att jag hade kunnat behärska akvarell men tyvärr - det funkar bara inte för mig.

Har också testat västerländsk kalligrafi. Mycket trevligt, men nu när man fått artros i tummarna funkar inte det heller längre.

Hursomhelst, här är en stor del av min produktion. En större version av varje bild fås genom att högerklicka och öppna i nytt fönster.

Road to heaven 1974. Detta är min första oljemålning överhuvudtaget. Hade hört att man skulle måla olja på duk och då tar man vad man haver. Jag spände upp en bit jag klippt av ett lakan på en masonitskiva och målade med billiga kinesiska oljefärger. Att man gillade surrealism och Dali på den tiden går inte att missa. För övrigt hette jag Persson i efternamn på den tiden - därav signaturen.


Elisabeth 1979. Elisabeth var en korridorkompis i studentområdet Ryd i Linköping. En liten kul poäng är att jag målade med pannån liggande på ett bord. När jag sedan reste upp tavlan förändrades den en hel del. Lite tråkigt att man måste betrakta den snett underifrån för att det ska bli som tänkt, men jag fick lära mig varför proffsen använder staffli.


Det tomma bladet 1982. Hade egentligen tänkt göra ett skepp över arket. Men jag tyckte det blev så bra som det blev, och vågade dessutom inte riskera bakgrunden eftersom jag var osäker på om jag skulle klara av skeppet.


Skärgård 1985. Blandteknik, olja och airbrush.


Familjeträd 2008. Målade denna för att passa i vårt sovrum när jag hade tapetserat om det. Varje familjemedlem fick välja stilen på sin bokstav.


Litet exempel på kalligrafi. Jag tyckte att det hade varit ett väldigt tjatande om Linné i Uppsalas kulturella kretsar. Staden hade ju en annan inflyttad berömdhet som jag tror folk runt om i världen känner igen namnet på mer än de känner igen Linné. Så det blev ett litet alster på det temat.


Hade köpt en ca 100 år gamma statyett som hade en svart, rätt ful träsockel. Provade att måla en illusion av carrara-marmor istället. Akryl.Tillbaka till sidans början