Foton

Målningar

3D-grafik

Märklin

Målningar och lite kalligrafi

Under årens lopp har jag till och från försökt lära mig måla. Är tyvärr inte särskilt uthållig så det har blivit sådär en målning per årtionde, ungefär.

Den teknik jag nästan bara provat är olja. Önskar att jag hade kunnat behärska akvarell men tyvärr - det funkar bara inte för mig.

Har också testat västerländsk kalligrafi. Mycket trevligt, men nu när man fått artros i tummarna funkar inte det heller längre.Elisabeth 1979. Elisabeth var en korridorkompis i studentområdet Ryd i Linköping. För egen del hette jag Persson i efternamn på den tiden - därav signaturen.


Det tomma bladet 1982. Hade egentligen tänkt göra ett skepp över arket. Men jag tyckte det blev så bra som det blev, och vågade dessutom inte riskera bakgrunden eftersom jag var osäker på om jag skulle klara av skeppet.


Skärgård 1985. Blandteknik, olja och airbrush.


Litet exempel på kalligrafi. Jag tyckte att det hade varit ett väldigt tjatande om Linné i Uppsalas kulturella kretsar. Staden hade ju en annan inflyttad berömdhet som jag tror folk runt om i världen känner igen namnet på mer än de känner igen Linné. Så det blev ett litet alster på det temat.


Hade köpt en ca 100 år gamma statyett som hade en svart, rätt ful träsockel. Provade att måla en illusion av carrara-marmor istället. Akryl.Tillbaka till sidans början