Mina öl

Ölbryggning i korthet

Hur man börjar

Utrustningstips

Råvaror

Lite kemi


Brygd-register


No. 31: Reunion Ale, May 2016

Malt:
Pale Ale Malt, 5,0 kg
Caraamber, 0,3 kg

Humle:
Bittergiva: Northern Brewer, α: 5,5% 50 g, 50 min
Smakgiva: Chinook, α: 12,7%, 25 g - 20 min
Aromgiva: Chinook, α: 14,6%, 100 g - 5 min.

Jäst:
Craft M44




No. 30: Viking Porter, Apr 2016

Malt:
Pale Ale Malt, 5,0 kg
Caraamber, 0,5 kg
Carafa I, 0,33 kg

Humle:
Bittergiva: Northern Brewer, α: 5,5% 100 g, 45 min
Smakgiva: Saaz, α: 2,2%, 100 g - 15 min

Jäst:
Safbrew T-58




No. 29: Simple Ale, nov 2015

Malt:
Pale Ale Malt, 5,0 kg
Caraamber, 0,2 kg
Caramünch III, 0,1 kg

Humle:
Bittergiva: Saaz, α: 3,1% 100 g, 45 min
Smakgiva: Centennial, α: 9%, 20 g - 15 min
Aromgiva: Centennial, α: 9%, 60 g - 5 min.

Jäst:
Craft M44




No. 28: Whiskey Barrel Ale, Sep 2015

Malt:
Pale Ale Malt, 5,0 kg
Caramünch III, 0,2 kg

Humle:
Bittergiva: Tettnanger 100 g, α: 4,2%, 55 min
Smakgiva: Amarillo, α: 8,5%, 20 g - 17 min
Aromgiva: Amarillo, α: 8,5%, 60 g - 4 min.
Smaksättning: 150g Mackmyra whiskytunneflis, 5 dagar i sekundären

Jäst:
Craft M44




No. 27: Upstream Section Beer, Juli 2015

Malt:
Pale Ale Malt, 5,0 kg
Caraamber, 0,25 kg
Caramünch III, 0,15 kg

Humle:
Bittergiva: Tettnanger 50g + Harmonie 50 g, α: 4,4%, 55 min
Smakgiva: Cascade, α: 7,0%, 30 g - 15 min
Aromgiva: Cascade, α: 7,0%, 70 g - 5 min.
Torrhumling: Chinook, 100 g

Jäst:
WLP 001




No. 26: Blond Tonsur, Juni 2015

Malt:
Pilsener Malt, 5,0 kg
Caraamber, 0,2 kg
Kandisirap, 0,25 kg
Strösocker, 0,5 kg

Humle:
Bittergiva: Saaz, α: 3,1%, 60 g - 60 min
Smakgiva: Tettnanger, α: 4,2%, 50 g - 20 min
Aromgiva: Harmonie, α: 4,6%, 70 g - 4 min.

Jäst:
WLP 530




No. 25: Wild Wilén, April 2015

Malt:
Pale Ale Malt, 5,0 kg
Caraamber, 0,2 kg
Caramünch III, 0,1 kg

Humle:
Bittergiva: Saaz, α: 3,1%, 100 g - 45 min Smakgiva: Amarillo, α: 8,5%, 30 g - 15 min, Aromgiva: samma humle som smakgiva, 70 g - 5 min. 2 krm WLN1000-HB jästnäring

Jäst:
S-04 + T-58 torrjäst




No. 24: Gloria Mundi, Mars 2015

Malt:
Pilsner Malt, 5,0 kg
Carafa I, 0,2 kg
Caramünch III, 0,3 kg
Kandisirap, 0,4 kg
Mald koriander, 15 g vid smakgivan

Humle:
Bittergiva: Spalter Select, α: 2,9%, 100 g - 45 min Smakgiva: Saaz, α: 3,1%, 30 g - 15 min, Aromgiva: samma humle som smakgiva, 70 g - 3 min. 2 krm WLN1000-HB jästnäring

Jäst:
Safbrew Abbaye torrjäst




No. 23: Blond Tonsur, Okt 2014

Malt:
Pale Ale Malt, 4,7 kg
Caraamber, 0,1 kg
Caramünch III, 0,1 kg

Humle:
Bittergiva: Harmonie, α: 4,6%, 40 g - 65 min Smakgiva: samma humle, 60 g - 15 min, Ingen aromgiva. 2 krm WLN1000-HB jästnäring

Jäst:
WLP 575




No. 22: Pappas Pilsner, Sep 2014

Malt:
Pilsner Malt, 2,0 kg
Pale Ale Malt, 3,0 kg
Aromatic Malt, 0,2 kg
Honung, 0,3 kg

Humle:
Bittergiva: Amarillo, α: 8,9%, 25 g - 60 min Smakgiva: Amarillo, α: 8,9%, 75 g - 7 min, Ingen aromgiva. Torrhumling: Cascade 100 g

Jäst:
S-04 + T-58




No. 21: Mestwalle Tripel, Juni 2014

Malt:
Pilsnermalt, 5,0 kg
Aromatic Malt, 0,1 kg
Wheat Malt Pale, 0,1 kg
Strösocker, 0,50 kg

Humle:
Bittergiva: Spalter Select, α: 6,0%, 50 g - 45 min Smakgiva: Saaz, α: 3,1%, 30 g - 15 min, Aromgiva: samma humle som smakgiva, 70 g - 3 min.

Jäst:
WLP 530




No. 20: Chimär, Juni 2014

Malt:
Pale Ale Malt, 5,2 kg
Caraamber, 0,3 kg
Caramünch III, 0,1 kg
Kandisirap, 0,40 kg
Russin, 0,25 kg

Humle:
Bittergiva: Spalter Select, α: 6,0%, 20 g - 60 min Smakgiva: samma humle, 30 g - 15 min.

Jäst:
T-58 + Wyeast 1762




No. 19: Pappas Äjl 2, Maj 2014

Malt:
Pale Ale Malt, 5,0 kg
Caraamber, 0,3 kg
Caramünch III, 0,2 kg

Humle:
Bittergiva: Cascade, α: 8,4%, 20 g - 60 min Smakgiva: samma humle, 80 g - 20 min.

Jäst:
Wyeast 1272




No. 18: Mestwalle Triple, Mars 2014

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 6,0 kg
Caraamber, 0,2 kg
Kandisirap, 0,25 L
Strösocker, 0,75 kg

Humle:
Bittergiva: Saaz, α: 3,0%, 70 g - 60 min Smakgiva: samma humle, 30 g - 25 min.

Jäst:
Wyeast 3787




No. 17: Pauvres Honteux, Mars 2014

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 6,0 kg
Caraamber, 0,4 kg
Caraafa I, 0,2 kg
Kandisirap, 0,75 L
Havreflingor, 0,2 kg

Humle:
Smakgiva: Hallertauer Tradition, α: 4,9%, 100 g - 20 min

Jäst:
2 x WLP500




No. 16: Pappas Äjl, Mars 2014

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 5,0 kg
Caraamber, 0,4 kg
Caramünch III, 0,3 kg

Humle:
Bittergiva: Amarillo, kottar, α: 8,9%, 20 g - 60 min Smakgiva samma humle, 80 g - 10 min.

Jäst:
WLP001





No. 15: S:t Claus, Jan 2014

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 5,5 kg
Caraamber, 0,7 kg

Humle:
Smakgiva: NZ Cascade, kottar, α: 6,9%, 100 g - 15 min Primärjäsning 6 dagar. Sekundärjäsning 6 dagar (i hink i vilken glögg tidigare jäst, något som gav tydlig julaktig karaktär).

Jäst:
Safale S-04





No. 14: Illuminati, Okt 2013

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 5,0 kg
Caraaroma, 0,6 kg
Chokladrågmalt, 0,25 kg

Humle:
Bittergiva: NZ Cascade, kottar, α: 6,9%, 50 g - 60 min Primärjäsning 1 vecka. Sekundärjäsning 2 dagar

Jäst:
Safbrew T-58



No. 13: Smoke Rings, Sept 2013

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 4,5 kg
Caramünch III, 0,3 kg
Gotländsk rökmalt, 1,0 kg

Humle:
Bittergiva: Spalter Select, kottar, α: 6,0%, 55 g - 60 min Primärjäsning 1 vecka. Sekundärjäsning 1 vecka.

Jäst:
Safale S-04



No. 12: Manneken Pis, Sept 2013

Malt:
Belgian Ale Malt, Dingemans, 5,0 kg
Caraaroma, 0,4 kg
Chokladrågmalt, 0,2 kg
Mörk kandisirap, 1,0 L

Humle:
Bittergiva: Spalter Select, kottar, α: 6,0%, 45 g - 60 min Primärjäsning 1 vecka. Sekundärjäsning 1 vecka.

Jäst:
Safbrew T-58



No. 11: Smoke Rings, Juli 2013

Malt:
Belgian Ale Malt, Dingemans, 4,5 kg
Caramünch III, 0,3 kg
Gotländsk rökmalt, 1,0 kg

Humle:
Bitter- och smakgiva: Riwaka (New Zealand), kottar, α: 4,8%, 30 g - 60 min, 60 g + 12 g Irish Moss - 15 min. Primärjäsning 3 veckor. Sekundärjäsning 3 dagar.

Jäst:
BRY-97 American West Coast



No. 10: 3:ans Ale, Juni 2013

Malt:
Belgian Ale Malt, Dingemans, 5,0 kg
Caraaroma, 0,3 kg
Caramünch III, 0,3 kg

Humle:
Bitter- och smakgiva, torrhumling: Riwaka (New Zealand), kottar, α: 4,8%, 40 g - 60 min, 60 g + 12 g Irish Moss - 15 min. Primärjäsning 1 vecka. Sekundärjäsning 1 vecka med 100 g humle.

Jäst:
BRY-97 American West Coast



No. 9: Manneken Pis, Maj 2013

Malt:
Belgian Ale Malt, Dingemans, 5,8 kg
Caraaroma, 0,4 kg
Chokladrågmalt, 0,2 kg
Mörk kandisirap, 0,75 L
Brödsirap, 0,25 L

Humle:
Bitter- och smakgiva: Sovereign, kottar, , α: 6,0%, 30 g - 60 min, 25 g + 12 g Irish Moss - 15 min. Primärjäsning 1 vecka. Sekundärjäsning 1 vecka.

Jäst:
Trapist WLP500 + Safbrew T-58.



No. 8: Masonic Ale, Apr 2013

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 1,0 kg.
Belgian Ale Malt, Dingemans, 4,0 kg.
Caraaroma, 0,1 kg.
Caramünch III, 0,4 kg.

Humle:
Bitter- och smakgiva, torrhumling: NZ Cascade (New Zealand), kottar, α: 6,9%, 10 g - 60 min, 90 g + 12 g Irish Moss - 20 min. Primärjäsning 1 vecka. Sekundärjäsning 1 vecka med 100 g humle.

Jäst:
Safale S-04.



No. 7: Porter Illuminati, Okt 2012

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 5,0 kg.
Caraaroma, 0,5 kg.
Chokladrågmalt, Weyermann, 0,33 kg.

Humle:
Bittergiva: Northern Brewer (Tyskland), kottar, α: 10,3%, 30 g - 60 min
Smakgiva: Cascade (USA), kottar, α: 6,8%, 25 g - 20 min

Jäst:
Safbrew T-58.



No. 6: The Masonic Ale, Sep-okt 2012

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 5,0 kg.
Caramünch III, 0,3 kg.

Humle:
Bittergiva: Northern Brewer (Tyskland), kottar, α: 10,3%, 10 g - 60 min
Smakgiva: Som bittergiva, 40 g - 20 min
Aromgiva: Cascade (USA), kottar, α: 6,8%, 50 g - 3 min

Jäst:
Whitbread Ale (Wyeast)



No. 5: Snail Ale, Aug 2012

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 5,0 kg.
Caramünch III, 0,25 kg.

Humle:
Bittergiva: Northern Brewer (Tyskland), kottar, α: 6,9%, 40 g - 60 min
Smakgiva: Som bittergiva, 60 g - 20 min
Aromgiva: Som bittergiva, 50 g - 3 min
Torrhumling: 50 g efter utjäsning

Jäst:
Northwest Ale (Brewer's Choice 1332 Activator)



No. 4: Olympic Fail Ale, Juli 2012

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 4,8 kg.
Caramünch III, 0,6 kg.

Humle:
Bittergiva: Chinook (USA), kottar, α: 13,3%, 40 g - 60 min
Smakgiva: Som bittergiva, 75 g - 20 min
Aromgiva: Som bittergiva, 100 g - 2 min
Torrhumling: 50 g efter utjäsning

Jäst:
Safale S-04.



No. 3: Pale Summer Ale, Juli 2012

Malt:
Pale Ale Malt, Weyermann, 4,0 kg.
Thomas Fawcett Pale Crystal Malt, 0,6 kg.

Humle:
Bittergiva: Green Bullet, New Zealand, kottar 2009, α 13,7%, 50 g - 60 min
Smakgiva: Som bittergiva + NZ Cascade, New Zealand, pellets 2011, α 7,8%, 75 g - 20 min
Aromgiva: NZ Cascade, 50 g - 1 min

Jäst:
Safale S-04.



No. 2: Rainy Day IPA, Juni 2012

Malt:
Pale Ale Malt, Viking, krossad: 4,0 kg
Thomas Fawcett Pale Crystal Malt, hel: 0,225 kg

Humle:
Bittergiva: Green Bullet, New Zealand, kottar 2009, α 13,7%, 50 g - 60 min
Smakgiva: Som bittergiva + NZ Cascade, New Zealand, pellets 2011, α 7,8%, 75 g - 20 min
Aromgiva: NZ Cascade, 50 g - 1 min

Jäst:
Safale S-04.



No. 1: Virgin Pale Ale, Maj 2012

Malt:
Pale Ale Malt, Viking, krossad: 4,0 kg
Crystal 100, Viking, krossad: 2,0 kg

Humle:
Bittergiva: Cascade (USA), kottar, α 6,8% α, 30 g - 60 min
Smakgiva: Som bittergiva 5 min

Jäst:
Windsor British Style Beer Yeast






Tillbaka till sidans början